Kövér László : Az Országgyűlés nemet mond a globalista elit feltételeire!

“Az Országgyűlés semmilyen politikai feltételt nem fogad el az uniós hitelcsomaghoz” – Jelentette ki a házelnök.

Fotó: MTI

Az Országgyűlés nem fog az Európai Unió helyreállítási csomagjához kötött semmilyen politikai feltételt elfogadni – jelentette ki Kövér László házelnök az Országgyűlés keddi ülésén.

Mint ismeretes az EU egy bődületes mértékű és szó szerint soha le nem járó adósságot jelentő hitelfelvétellel kívánja “megmenteni” az Únió gazdaságát. A józan paraszti ésszel is adósságcsapdaként tűnő hitelnek azonban további árnyoldala is van. Az egyik ilyen az, hogy a Kormány szerint a hitel elosztása igazságtalan. Az EU Bizottsága ugyanis kidolgozott egy helyreállítási tervet, amely nem veszi figyelembe sem az országok egy főre jutó nemzeti össztermékének mértékét, sem az országok méretét, sem az országok gazdasági problémáinak különbözőségét. Ezzel az igazságtalan, a gazdagabb országokat előnyben részesíti a szegényebbekhez képest, a gazdaságaikat okos és figyelmezett politikával rendbe tevő országokat bünteti, míg a fegyelmezetlen költségvetési politikával magukat adósságba verő országokat jutalmazza. 

Kövér László azt is elmondta, hogy a mindezt meg kívánják fejelni a jogállamisági kondicionalitással, azaz „egy homályos, definiálatlan eljárásrend keretében” a pénzek kifizetését össze akarják kötni egy jogállamisági feltételrendszerrel. Ezt azonban minimum kételkedve érdemes fogadnunk, van rá esély, hogy a “jogállamiság” jelző sokkal inkább a globalista érdekeknek és az Egyesült Európai Államok létrehozásának való megfelelést fogja jelenteni. A házelnök szerint az ilyen feltétel egyenlő:

„az EU globalista, bevándorláspárti, nemzet-, hagyomány- és családellenes, egyre agresszívebb és egyre destruktívabb elitje által megfogalmazott politikai kívánalmaknak való megfelelés kötelezettségével”.

A koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslatot ismertetve Kövér László kiemelte: ha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük.

Erre a hitelre Magyarországnak nem lenne szüksége, de a rosszabb helyzetben lévő tagállamok iránti szolidaritásból és az EU működőképességének megőrzése érdekében „egyszeri, kivételes eszközként” hajlandó hozzájárulni – közölte. Hozzátette: de csak akkor, ha mindez kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, „nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja”.

A házelnök kifejtette: a járvány okozta gazdasági krízis jóval enyhébbnek ígérkezik Közép-Európában, mint az EU régebbi, jellemzően déli tagállamaiban. A Nemzetközi Valutaalap szerint a járvány következményeként az EU idei gazdasági visszaesése eléri a 7,1 százalékot, ezzel szemben Magyarországon – amelyet az IMF a gazdaságilag legstabilabb vizsgált országnak tart – ezt csak 3,1 százalékra valószínűsíti – mutatott rá.

Kövér László hangsúlyozta: azonban „a Haza nem eladó”, ezért nem lehet „önként felcsatolni a nyakörvet, melyen a lánc végét olyanok fogják, akiknek feltett szándékuk a közép- és kelet-európai kisállamok újbóli gyarmati alávetése”.

Az én szememben már régóta Kövér László az egyik legbölcsebb politikus. Nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is. Éleslátása és ébresztő jellegű szókimondása rendszeresen borsot tör a globalisták orra alá. Többek között az ilyen kijelentések miatt is harcolnak számos politikai fronton hazánk ellen az Egyesült Európai Államok és vele a világkormány létrehozásán mesterkedő globalista erők.

[630 vélemény]
Forrás: Magyar Hírlap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments