Hazatérés Napja néven ünnepnapot nyilvánítana a Mi Hazánk

A baloldali fordulatot vett Jobbikból kivált tagok által alapított Mi Hazánk politikusait felbőszítette, hogy Románia piros betűs ünnepnappá nyilvánította a trianoni békediktátum aláírásának napját. A magyarok becsületébe gázoló, nyilvánvalóan ellenséges lépésre válaszul a párt Hazatérés Napjaként, a revízióra emlékező ünnepnapot szeretne.

1940. augusztus 30-án született meg a második bécsi döntés, melynek értelmében Magyarország visszaszerezte Romániától a trianoni békével elcsatolt Észak-Erdélyt. A döntés részleges igazságot szolgáltatott a példátlanul megbüntetett országgal szemben és megvédte az erdélyi magyarokat a román állam által támogatott üldözéstől. Ugyanakkor káros hozadéka is volt, mivel ezáltal Magyarország szorosabbra fűzte viszonyát a II. világháborút elvesztő Berlin-Róma tengellyel.

A párt közleménye a következő: “Tekintettel arra, hogy Románia piros betűs ünnepnappá nyilvánította a trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét, a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi, hogy a második bécsi döntés aláírásának napját, augusztus 30-át a magyar Országgyűlés nyilvánítsa a Hazatérés Napjává. Legyen Észak-Erdély visszatérésének napja hivatalos, állami ünnepnap, mely alkalommal valamennyi sikeres revízióra, így Kárpátalja, Felvidék és Délvidék egy részének visszatérésére is emlékezhetünk. A trianoni diktátum napja pedig számunkra nem ünnepnap, hanem a gyász, de egyúttal a remény napja is. A Mi Hazánk ezért kezdeményezte a parlamentben a trianoni törvény hatályon kívül helyezését is, valamint országos zászló-akcióba kezdtünk, célunk, hogy az évfordulóra fellobogózzuk az egész országot. Nem felejtünk! Nem! Nem! Soha!”

A közösségi oldalak által cenzúrázott Toroczkai László vezette Mi Hazánk jelenleg 3 parlamenti képviselővel rendelkezik. A párt egyébként olyan merész célokat fogalmazott meg, mint a halálbüntetést visszaállítása, Zuckerberg adó a techóriások számára, vagy népszavazás az EU elhagyásáról.

Tekintettel arra, hogy Románia piros betűs ünnepnappá nyilvánította a trianoni békediktátum aláírásának napját, június…

Közzétette: Mi Hazánk Mozgalom – 2020. május 20., szerda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments