Az ENSZ szerint politikailag inkorrekt a “férj” és “feleség” szavak használata

Az ENSZ hivatalos közösségi oldalán május 18.-án tette közzé újabb botrányt kavart kijelentését. A szélsőségesen liberális (szerintem inkább normalitásellenes) bejegyzésben az “egyenlőség” jegyében kérik az embereket arra, hogy mellőzzék a társadalmunk fennállása óta használt megnevezéseket.

Számít, amit mondasz. Segíts az egyenlőbb világ létrehozásában a nemek szempontjából semleges nyelv használatával, ha nem vagy biztos valaki nemében vagy hovatartozásában.

Fogalmazott bejegyzésében a globalista szervezet

A bejegyzésben nem csak a férj és feleség szavak használata helyett ajánlják a “házastárs” kifejezést, de bizonyos foglalkozásokra, illetve családi kapcsolatokra vonatkozóan is megjelölik a kívánatos gender-semleges megszólítást. Így például a leánykori név, barát vagy barátnő szavak sem korrektek, hiszen nemiséget feltételeznek, de az angol nyelvben gyakori “man” végződés miatt például a rendőr, a tűzoltó, vagy az üzletember szavakat is ajánlott mellőzni.

Íme a szóbanforgó közlemény.

A bejegyzés kommentelők tízezreinél verte ki a biztosítékot, akik hozzászólásukban nem rejtették véka alá a véleményüket. Többen felháborodtak, és azt firtatták, hogy a valójában nem az emberek által megválasztott globalista szervezet miért adja a szánkba a szavakat. Többen azt javasolták az ENSZ-nek, hogy jobb ha feloszlatják magukat. A Zuby névre hallgató rapper azt mondta, hogy régebben tisztelte világszervezet munkáját, de ma már hibának tartja.

Robert Bridge, az ismert antiglobalista író szerint a váratlan szópusztítás egyik oka lehet a szándék, hogy olyan azonos nemű partnereket fogadjunk el, akik nem igazán illenek be a férj-feleség hagyományos modellébe. Tehát az ENSZ úgy gondolja, hogy a megoldás az, hogy egyszerűen megszabadul a „férj” és a „feleség” szavaktól. Szerinte ha most csendben maradunk, akkor a lopakódó jogalkotás eszközeivel élve hamarosan már nem ajánlani fogják, hanem megkövetelik a nemi alapú kifejezések megszüntetését és aki ennek nem tesz eleget azt gyűlölködőnek fogják bélyegezni. A jövőben „fiakat” és a „lányokat” szenvtelenül csak „utódok” és a „nagymama”, “nagypapa” szavak helyett az „ősök” címkével, vagy valami hasonlóan megalázó és embertelenítő címkével kell beérnünk.

De miért és kinek az érdeke szavaink és a gondolkodásunkból kiirtani az évezredek óta működő modellt? Sokan úgy gondolják, ez egyszerűen csak a nyugati világ jólétébe belefásult, tetteik valódi súlyát nem érző liberálisok ámokfutása. Az összeesküvés-elméletek szakértői azonban az ilyen akciók mögött általában sötét háttérhatalmi törekvést vélnek felfedezni. Szerintük a globalisták titkos célja, hogy destabilizálják az emberi társadalom minden szintjét. Lassú lopakodó jogalkotással, a kultúra befolyásolásával próbálják a nemzet és a család fogalmát kiirtani, hogy a jövőben egy semleges, indentitástól és érzelmektől mentes, kevert emberiséget hozzanak létre. Természetesen a vad elméletekre nincs semmilyen megdönthetetlen bizonyíték.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments