Íme az első európai ország, ahol újraindult a turizmus, mert már nincs járvány

Fotó: Pexels

Az EU országai közül elsőként Izland győzte le hivatalosan a koronavírust. A kis Észak-atlanti szigetországban mára teljesen elmúlt a járványveszély, ezért a kormány Európa leglazább szabályozását vezette be. A Katrín Jakobsdóttir miniszterelnök-asszony vezette kormány az elmúlt hónapok korlátozó intézkedéseit nagyrészt eltörölte, bár tény, hogy egyes nem korlátozó jellegű óvintézkedések megmaradtak.

Izland június 15.-tel teljesen megnyitja határait a turisták előtt és nyitva lesznek a hotelek, éttermek és bárok is. Az elővigyázatosság jegyében azonban a Keflavíki Nemzetközi repülőtérere érkező utasokon gyorstesztet végeznek. Akinek a tesztje pozitív lesz, vagy megtagadja, azt két hét karanténba kerül, mindenki más számára azonban megnyílik a gyönyörű természeti adottságairól ismert ország.

Izlandon egyébként már napok óta nincs újonnan azonosított beteg, pedig az országban a lakosok 15%-át tesztelték, ami rekordnak számít. A még aktív betegek száma 13, de csak egy személy van kórházban. A koronavírus járvány összesen tíz halált okozott a 360 000 lakosú országban.

A szigetország számára egyébként a lépés fokozottan szükséges volt, mivel a turizmus a GDP több, mint 10%-át teszi ki. A járványkirobbanásakor fennállt a veszélye, hogy az ország a 2009-es válsághoz hasonló csődbe kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments