Európai (Szovjet)únió: a magyar miniszter nem kap szót!

A globalista kettős mérce új szintre lépett. A Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitán a Magyar Kormány képviselőjének nem adják meg a védekezés lehetőségét!

Hamarosan az Európai Parlament elé kerül a magyar koronavírus-törvény felhatalmazási törvény és a jogállamiság helyzete. Mivel a vitán Orbán Viktor személyes megjelenése a járvány elleni védekezés miatt nem lehetséges, a magyar kormányt Varga Judit igazságügyi miniszter képviselné. Varga Judit az Európai Parlament elnökének, David Sassolinak írt levelében jelezte kérését, hogy felszólalhasson az EP-ben, a magyar vírustörvényről szóló vitán. Az elutasító válaszra nem kellett sokat várni. Az EP elnök nevében válaszoló Lorenzo Mannelli tájékoztatása szerint sem Varga Juditnak, sem a Magyar Kormány más tagjának nem biztosítanak felszólalást, mert a vitához kizárólag állam- vagy a kormányfő és csak személyes jelenléttel szólhat hozzá. Ez azért is furcsa, mert a vitában a többi résztvevő sem a legmagasabb szinten képviselteti magát: az Európai Bizottságtól csak alelnök szólal majd fel, míg a Tanács nevében is csak a soros elnök Horvátország Európa-ügyi minisztere lesz jelen Brüsszelben

Az EP egyébként annak ellenére tűzte napirendjére Magyarország újabb vegzálását, hogy az Európai Bizottság nem talált okot a kötelezettségszegési eljárás indítására a vírustörvény ügyében. Věra Jourová, az uniós bizottság egyébként liberális alelnöke hetekkel ezelőtt leszögezte: átrágta magát a magyar jogszabályon, de annak nincs az uniós joggal ellentétes eleme. A cseh liberális politikus azonban pár nappal később már visszakozott, majd a Momentumos Cseh Katalin társaságában már kritizálta a törvényt.

Egyes vélemények szerint a mostani lépés a globalista kettős mérce újabb szintjét mutatja be az egyébként is elfogult brüsszeli politikának. Magyarország ismételt vegzálására a járványtörvény csupán ürügy és abból is gyenge, amit az is alátámaszt, hogy az illetékes magyar miniszter védekezési lehetőségét is megtagadták. Sokak szerint a mostani akció valódi célja az, hogy sakkban tartsák a magyar kormányt, mivel az nem akar asszisztálni a Soros által meghirdetett újabb globalista tervre, mely szerint soha le nem járó hitel felvételével végtelen adósságba taszítani az európai embereket. A magyar kormány szembeszállt a globalista bankárok újabb őrült ötletével és láss csodás: a megbízható brüsszeli elvtársak támadásba is lendültek.

Úgy látszik az EU számára a “demokrácia” és az ilyen-olyan értékek csak addig számítanak, amíg az az ő érdeküket szolgálja, vagy azt álszent jelszóként tudják használni a tájékozatlan tömegek előtt.

A most kezdődő kormányülés előtt elmondtam, hogy elvárjuk, hogy az Európai Parlament (EP) biztosítsa a magyar kormánynak…

Közzétette: Varga Judit – 2020. május 13., szerda

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments