Timelapse a Jövőről – Lélegzetelállító videó az idők végezetéről

Látványos videón a jövő egészen a világvégéig.

Vezető tudósok segítségével, minden idők legmegrendítőbb videójában modellezték a jövőt, egészen a Világegyetem megszűnéséig!

A világon semmi sem örök. Minden változik és egyszer véget ér. Világegyetemünk 13.8 milliárd évével igencsak fiatalnak számít, de a pusztulást mégsem kerülheti el. De vajon hogyan fog kinézni a világegyetem jövője? Tudjuk milyen utat fog megtenni a világmindenség a megsemmisüléséig? Milyen lesz az Univerzum ezer, vagy ezerszer ezer milliárd év múlva? Ezt mutatja be a legfrissebb tudományos álláspont alapján készült szuperlátványos rövidfilm, a Timelapse of the Future.

Utazásunkat a Föld bolygóról kezdjük 2019-ben és exponenciálisan utazunk az idő során egy elképzelhetetlenül távoli jövőbe. Szemtanúi lehetünk a Föld jövőinek, a nap halálának, a galaxisok és az csillagok kiégésének, a protonpusztulásnak, a lehetséges szupertávoli jövő civilizációknak, a felrobbanó fekete lyukaknak. Láthatjuk a sötét energia és az alternatív univerzumok összeomlását. A teljes világmindenség, beleértve az idő megsemmisülése, a ma elfogadott elméletek szerint tízezer trilliárd a nyolcadikon év után fog megtörténni. A film egészen eddig a felfoghatatlanul távoli időpontig timelaps formájában mutatja a világmindenség történéseit.

Készítői a mai legaktuálisabb kutatások alapján a modern filmes technológiát segítségül hívva modellezték a jövőt. A lélegzetelállító filmben felcsandülő narrációk pedig olyan nevektől származnak, mint David Attenborough, Brian Cox, vagy Stephen Hawking.

Amikor megnéztem a 30 perces filmet óriási hatást tett rám. Úgy éreztem soha nem láttam még ennyire látványos, megrendítő videót. azonban a film üzenete nem az elmúlás, hiszen egy emberi léptékkel mérve itt egy szempillantásnyi időtáv is végtelennek tűnik. Sokkal inkább az, hogy mennyire csodálatos, felfoghatatlanul monumentális alkotás a világegyetem. Azt bizonyítja, hogy mi emberek annak ellenére, hogy fajként óriási jövő elébe is nézhetünk, mégsem érünk fel ennek töredékéig sem. Számomra ez a film az, ami megértette, hogy a végtelen megérthetetlen és a világot létrehozó erő mindennél hatalmasabb.

Timelapse Of the Future megtekintés

Tekintse meg az lélegzetelállító filmet oldalunkon, vagy a Youtube-n akár 4k felbontásban:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments