Kamu szervezettel legalizálná a cenzúrát a Facebook?

A Facebook megjavul, vagy csak egy trükkel próbálják legalizálni a cenzúrát? – Véleménycikkünk következik.

A minap a globalista sajtó örömittasan számol be arról, hogy a Facebook új felügyelő tanácsot hozott létre. A magukat függetlennek hazudó, de sok esetben globalista propagandát szolgáltató médiumok már most tényként kezelik, hogy a Facebook minden eddiginél nagyobb lépést tett az átláthatóság irányába, mégpedig azzal, hogy a cég maga hozott létre egy Felügyelőbizottságot, ami innentől majd függetlenül kivizsgálja a közösségi-média óriás túlkapásait és szépen Zuckerbergék orrára koppint ha valamit feleslegesen cenzúráznak.

Álljunk meg egy szóra! Tehát a világ legnagyobb közösségi oldala, a gyakorlatilag interneten belüli internetet kialakító és monopol helyzetben lévő Facebook saját maga hoz létre egy olyan szervezetet, ami független saját magától, majd teljes beleszólást ad a cég tartalomkezelési elveibe? Tényleg van olyan épeszű ember, aki szerint ez életszerű és működőképes? Úgy látszik, igen! Legalábbis azok az újságírók, akik rendszeresen összeesküvés-elméleteket gyártanak a szuverenista politikusokról vagy éppen vagy lejárató, elbagatellizáló cikkeket közölnek a fősodratú médiához nem tartozó valóságkutatókkal kapcsolatban, most mindenféle kétely nélkül közlik, hogy a Facebook innentől még inkább az igazság bajnoka.

Hazánkban például a szélsőségesen egyoldalú tájékoztatásra fogékony Index “Felállt a Facebook legfelsőbb bírósága, magyar tag is van benne” címmel írt cikket. Már a cikk címe is megmondja a tutit, hogy azoknak is átmenjen az üzenet, akik csak címekből informálódnak. A cikk szerzője nagyjából készpénznek vesz mindent a hivatalos tájékoztatásból és szépen ecseteli a garanciákat, és többször is Bíróságként említi az újonnan létrejött bizottságot. Kritika, vagy aggályok fel sem merülnek, ahogy nagyvonalúan azt sem közli, hogy az a bizonyos magyar tag a CEU alapító dékánja, azaz Soros György egyik legközelebbi bizalmasa. Szerintünk azért így nem sok jóra számíthat, például a magyar kormány.

A Felügyelőtanácsot a Facebook azzal az ürüggyel hozta létre, hogy legyen egy független ellenőrző testület, amelynek döntéseit végre kell hajtania a Facebooknak. Zuckerberg vélhetően az óriásvállalat megtépázott hírnevét is próbálja őrizni a lépéssel, hiszen egyre többen gondolják úgy, hogy a Facebook titkolt célja a hírek egyoldalú befolyásolása, hogy leginkább egy bizonyos üzleti/politikai kör információt juttassa a tömegekhez. A számos országban monopol helyzetben lévő techóriás az elmúlt években kőkemény cenzúrával lépett fel a globalista érdekek ellen felszólaló újságírók és szervezetek ellen. Gyakorlatilag indoklás és értesítés nélkül töröltek olyan oldalak ezreit melyek valós, hiteles tartalommal rendelkeztek és melyek ellen semmilyen hatósági intézkedés nem volt folyamatban. Természetesen a globalista propaganda sajtó firkászai ezt sosem a véleményszabadság megsértéseként, hanem az “álhírek/gyűlölet/terrorizmus,stb..” elleni közdelemként aposztrofálták, ugyanazzal a mentalitással, ami alapján most sem bűzlik nekik semmi.

Maga a Felügyelőbizottság ötlete egyébként nem új és már régóta szükség lett volna rá. De semmiképp sem tekinthető legitimnek akkor, ha a cég saját maga hozza létre. A közösségi médiát felügyelő szervezet mindenképp teljesen külső irányítással képzelhető el és annak valóban reprezentálnia kellene az eltérő érdekcsoportokat, vallási és világnézeti közösségeket. Megválasztását és működését pedig a demokratikus alapokon kellene tartani. Mivel ez nem így történt a testület csak névleg független. Véleményünk szerint nem elképzelhetetlen, hogy Zuckerbergék célja az volt, hogy a felelősséget egy látszólag külső jogi szervezetre tereljék, miközben a nyilvános megítélést javítják. Ha ez így van az a cenzúra legalizálását jelenti, mely egy lépés egy sokkal sötétebb és antidemokratikus irányba.

Mindenesetre adjunk bizalmat a Facebook új Felügyelőbizottságának, (nem bíróságnak…) de figyeljük a történéseket cenzúra és sajtószabadság fronton!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments