JÓ HÍR! Ma a járvány kitörése óta legjobb adatok láttak napvilágot

Csak pár napja írtuk meg, hogy Európában kezd visszaszorulni a koronavírus járvány, most azonban még jobb hírekről számolhatunk be!

A múlt héten annak örülhettünk, hogy márciusi kitörése óta most először a top 10 országban már csak három volt az EU területéről. A tegnapi adatokat alapján örömünk még tovább nőhet, hiszen az új esetek számát tekintve a TOP 10-ban már nincs EU-s ország! Az első EU-s tagállam Olaszország, ami már csak a 13. helyen van! A TOP 20-ban három EU-s ország van 14. helyen Spanyolország, 18.-on pedig Franciaország.

További jó hír, hogy a leginkább fertőzött EU-s országokban nagyon látványosan javulnak a statisztikák. Már nem csupán a járványgörbe laposodik, hanem az aktív esetek száma is stabil csökkenő tendenciát mutat. – Látható a Worldometers statisztikáin.

A legfertőzöttebbnek tekintett Olaszországban és Spanyolországban is láthatóan kezd elvonulni a koronavírus járvány. / Forrás: Worldometers

Látható tehát, hogy mind a három érték, amit a koronavírus járvány tekintetében érdemes figyelnünk jelentősen javul. Szerencsére az EU területén nincs olyan ország ahol a helyzet kifejezetten romlana így bizakodhatunk: a járvány kezdi elhagyni az kontinenst. Hazánkban a grafikon ugyan még nem ennyire kedvező, de bizakodásra adhat okot, hogy egyelőre április 25-i nap tűnik a csúcspontnak. Ha a következő hét végéig ez a tendencia folytatódik, akkor már az aktív esetek száma Magyarországon is megindulhat a lejtőn.

Az öröm mellett fontos elmondani, hogy a vírus továbbra is bárhol jelen lehet. A járvány még koránt sem ért véget és valószínűsítik egy második hullám érkezését az év második felében. Ezért az óvintézkedések betartása most azért is kiemelten fontos, hogy ezt megakadályozhassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments