Event 201 – a járvány kitörése előtt egy hónappal, már modellezték azt

2019 októberében jósolták meg a globális világjárványt?

Tavaly Októberben Bill Gates alapítványa által finanszírozott szervezet modellezte le egy “esetleges koronavírus járvány” hatásait. 65 millió halottal kalkuláltak.

Mivel ez a hír elég meredek a témát igyekszünk nem összeeskövés-elmélet szinten bemutatni. A bejegyzésben fokozottan ügyeltünk a források feltüntetésére. A főbb tényeket hivatkozással tüntetjük fel, így az olvasó ellenőrizheti azokat.

2019 október 18.-án egy 15 fős csoport ült össze New Yorkban, hogy egy esetleges és teljesen fiktív koronavírus járvány hatásait és az ez elleni védekezés lehetőségeit tárgyalja meg. A csoportban a legelismertebb egészségügyi szakemberek mellett az ENSZ képviselői és üzletemberek kaptak helyet, hogy a járványt a legtöbb aspektusból megközelíthessék. Az eseményt a  Johns Hopkins Center for Health nevű egészségbiztonsági szervezet a Világgazdasági Fórummal, valamint a Bill and Melinda Gates Alapítvánnyal közösen szervezte. Érdekes, hogy mindkét utóbbi szervezet gyakori szereplője a titkos társaságok globális hatalomátvételével kapcsolatos összeesküvés-elméleteknek.
A közel 4 órás ülésen a szakértők arra jutottak, hogy minden erőfeszítésük ellenére egy világjárvány esetén 65 millió halottal lehet számolni. Megdöbbentő, hogy alig egy hónappal később kitört a koronavírus-járvány, ami rövid idő alatt átformálta a világot.

A 201-es esemény szimulációjának középpontjában álló fiktív koronavírust CAPS-nak nevezték el. Az alapgondolat szerint a vírus először Brazíliában a sertések között pusztított, majd onnan farmerekre terjedve indult el az emberiség ellen. A szimuláció során a CAPS névre keresztelt koronavírus hat hónapon belül az egész világon elterjedt, a járvány 18 hónapig tartott miközben 65 millió embert ölt meg, és globális pénzügyi válságot váltott ki.

Az eseményről hivatalosan kiadott összefoglaló videó is készült, ami meglehetősen hátborzongató, helyenként betegesre sikerült aláfestéssel. Érdemesség, hogy az Angela Markel által is használt “illuminati-kéztartás” több személytől is látható.

Azonban a rendezvény szervezői szerint a szimuláció célja nem a félelemkeltés volt. Tanácskozásokat azzal magyarázzák, hogy azt tanulási tapasztalatként, felkészülésként szolgál majd egy későbbi járvány során. Céljuk rávilágítani a világjárvány potenciális hatásaira, valamint az ezzel való felkészültségünk jelenlegi hiányosságaira. A tanácskozás után összeállítottak egy intézkedési listát, amelyeket mind a köz-, mind a magánszektor vezetői megtehetnének, hogy felkészüljenek egy olyan forgatókönyvre, mint a 201-es esemény. – Sajnos ezeket valós intézkedéssé fejleszteni már nem volt lehetőség, hiszen valamiféle “véletlen” folytán bő egy hónap múlva egy hasonló koronavírus járvány ütötte fel fejét Kínában.

Event 201: Összeesküvés, vagy véletlen egybeesés?

Az Event 201 és a a jelenlegi világjárvány közötti furcsa összefüggéseket először az Infowars szerkesztői fedezték fel. Ez az az amerikai provokatív stílusú médium, mely oknyomozásaival rendszeresen borsot tör az amerikai globalista szervezetek orra alá. Az USA-ban a demokraták egyszerűen álhírek és konteók forrásának tekintik. Tény, hogy az 1999-ben alapított csatorna hírei általában rengeteg spekulációt tartalmaznak és stílusa kifogásolható. Ugyanakkor sokat mondó tény, hogy az Infowarst 2019-ben ugyanazon a napon blokkolta a Facebook, a Twitter és a Google, bankszámlájukat a Paypal és a Mastercard összehangolt támadása során vonták be. Mindezt megtehették mindenféle bírósági döntés nélkül egy teljesen törvényesen működő csatorna ellen.

Az Event 201-ről sem a hazai, sem a nemzetközi globalista médiumok nem számoltak be. A közösségi oldalak számára alapként szolgáló FactCheck nevű tényellenőrző weblap azonban terjedelmes bejegyzésben mondja el iránymutatását a témával kapcsolatban. Habár a Factcheck az Event 201 történését nem tagadja, de a jelenlegi járvánnyal összefüggésbe hozását álhírnek tekintik. Angolul tudóknak mindenképp érdemes elolvasni az alapítvány közleményét, nagyon érdekes hogyan siklik el a lényeg mellett és köt bele jelentéktelen részletekbe. Konkrét hazugságot is felvonultatnak, ugyanis azt állítják, hogy az Event 201 résztvevői nem jelezték előre a halálozási adatokat, pedig az egyértelműen dokumentálva van a szervezet honlapján. A szerző továbbá elvárja az olvasótól az alapszintű összefüggések fel nem ismerését, majd a cikk alján figyelmeztet: Bizony ez a nagy tech cégek, így a Facebook hivatalos álláspontja is, suggalva hogy az ellentétes értelmezést terjesztő bizony le lesz tiltva. A “nonprofit szervezetet” egyébként sokszor vádolták meg azzal, hogy baloldali és globalista érdekek mentén sorol be híreket tény, vagy álhír kategóriába, így manipulálva azok terjeszthetőségét.

Konklúziónk az alábbi: Tényszerűen nem állíthatjuk, hogy az Event 201 során összegyűltek megjósolták volna a jelenlegi járványt. Egyrészt az alaptörténetben vannak eltérések. Például nem Kínából, hanem Braziliából indul és nem denevértől, hanem sertéstől. Ugyan koronavírusról van szó, de a koronavírus egy már korábban is létezett gyűjtőfaj, így önmagában ez sem új. Az Event 201 résztvevői tehát nem előrejelezték a jelenlegi járványt, hanem egy hasonló, de akkor még fikcionális járványra készítettek szcenáriót. Ugyanakkor az eset rendkívül életszerűtlen és tökéletesen beleillik az a globalista háttérhatalomhoz köthető összeesküvések láncolatába, melyben valahogy mindig minden a véletlen műve. A világ szeme előtt látványosan zajló eseményekben pedig a kérdések felvetése is bűnnek számít. Mi úgy gondoljuk ez az eset legalább egy alapos, független nyomozást érdemelne.

Az Event 201 esemény egyébként a szervező saját honlapján is dokumentálva van. Itt rengeteg szöveges információt és videót talán az olvasó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments