Már Spanyolországban is több áldozatot szedett a COVID-19, mint Kínában

Spanyolországban a koronavírus világjárvány miatt halálos áldozatok számában már meghaladta Kínáét. A ma délutáni adatok szerint a halálesetek száma 3,434.

A spanyol egészségügyi minisztérium kedd óta 738 új koronavírus-halálesetet regisztrált. A dél-európai nemzetben az összes eset 47 610-re emelkedett, az előző napi 39 673-ról. A hivatalos statisztikák szerint eddig 3281 koronavírus okozta halált Kínában.

Az ázsiai országnak, ahol a globális járvány kitört, szigorú intézkedésekkel és a H1N1 járvány óta megmaradt társadalmi tapasztalatokkal sikerült elhárítania a Covid-19 járványt. A hatóságok szerint Kínában az új megbetegedések száma elenyésző és inkább csak a külföldről érkezők között kimutatott.

Spanyolország azonban nem az egyetlen olyan európai ország, amely Kína fölött van a halálos áldozatok szomorú statisztikáiban. Az olaszországi halálesetek száma mér múlt héten meghaladta a kinaiakat. A fertőzés túlterhelte az egyébként magas színvonalú egészségügyi rendszerét és ráadásul az EU sem volt hajlandó az ország megsegítésére, helyette a francia és a német kormány megtiltotta az egészségügyi eszközök kivitelét. Jelenleg Olaszország 6820 halálesettel számol.

A kialakult helyzet miatt az ország soha nem látott egészségügyi válsággal küzd. Madridnak a Palacio de Hielo óriási jégpályáját kellett átépíteni a holtestek tárolására, amelyeket a túlterheltség miatt egyelőre képesek összegyűjteni és eltemetni – számolt be a hírről az RT News.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments