FRISS! Magas rangú orvos terjeszthette a vírust Szegeden

Eltitkolta külföldi utazását és bement műteni

A Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője is elkapta a koronavírust – tudta meg az RTL Híradója. A csatorna információi szerint az orvos múlt héten Ausztriában volt síelni, de ahelyett, hogy hazatérve házi karanténba vonult volna

eltitkolta utazását és bement dolgozni. Még műtött is!

Nemrég végezték el rajta az első tesztet, ami az RTL szerint pozitív lett. munkájából, az kontraktusba került személyek nagyságából kifolyólag felmerülhet az esély arra, hogy az orvos másokat is megfertőzött. Az egyetemen most mindenkit tesztelnek a vírusra, aki kapcsolatba került az orvossal.

A Híradó felhívta telefonon az orvost, de miután meghallotta, kik keresik, letette a telefon. Az esetről azóta több médium – például az index és az ATV is – is beszámolt.

Véleményünk szerint ez a fajta felelőtlenség egy orvos esetében különösen felháborító. Amennyiben másokat is megfertőzött büntetőjogi felelősségre vonhatják és praxisától is elbúcsúzhat.

Az eredmények hamarosan kiderülnek, addig is pánikra semmi ok! Az új fejleményekről a lehető leggyorsabban igyekszünk beszámolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Betöltés

0

Comments

0 comments